PAUL MANOLESCU, solistul trupei EYEDROPS: “Sper ca arta să își regăsească vocea în plan social”

Trăim vremuri destul de ciudate, în care lumea se reașează, se repoziționează. Pentru tot ce înseamnă divertisment, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată și nedorită, căreia acum fiecare dintre cei ce alcătuiesc această industrie îi face față cum poate, indiferent că ne gândim la artiști sau la oameni din organizare. L-am întrebat pe Paul cum a fost pentru el prima jumătate de an și cum vede el viitorul, pentru el și pentru lume, mai ales că este și vocalul unei trupe rock și event producer la Expirat.

Cum te-a găsit perioada asta de izolare? În ce moment erai când a început totul?

Pfai. M-a găsit pregătit pentru ceea ce se anunța a fi cel mai tare an din câți au fost. Cu trupa urmau o groază de concerte pe care chiar ni le doream, iar în calitate de event producer la Expirat, eram în mijlocul unui uragan de evenimente care urmau să se tot întindă până în vară. Altfel… deloc pregătit din punct de vedere financiar… dar cred că m-aș fi dezamăgit dacă eram.

Cum te-ai descurcat în tot timpul ăsta și ce ai făcut?

Măi, acum că a trecut îmi dau seama că a durat foarte puțin. Nu pot să zic că am stat degeaba, și nici că m-a afectat prea tare. M-am bucurat de orașul gol și am reușit să scot două piese din izolare, fără să mă văd cu colegii. Ceea ce ne-a plăcut mult să facem. A fost altfel. Am mai avut și treabă pe online pentru Expirat, așa că m-am ținut ocupat.

Cum crezi ca se vor desfășura lucrurile în perioada următoare și ce planuri ai?

Greu de zis. O să încerc să nu fac previziuni. Înainte de toate, cred că se vor înăspri măsurile de control și că tot mai mulți le vor accepta bucuroși. Planuri prea ample încerc să nu-mi mai fac, dar m-am convins că vreau casa aia la munte pe care o tot las de-o parte de ceva ani. A venit momentul să mă apuc de ea. În rest… cât mai multe piese, concerte, muncă și veselie.

Cum vezi viitorul concertelor de club, al festivalurilor? Ce soluții crezi ca vor găsi muzicienii și toată industria muzicală pentru a supraviețui până va începe totul din nou?

Hai să vedem… Momentan se pare că lucrurile vor reveni la normal ceva mai repede decât ne așteptam. Mă rog… “Normal” din punctul de vedere al restricțiilor. Fiindcă o criză financiară clar urmează… Pentru noi ăștia din “underground” nu-mi fac griji. Noi suntem “old poor”. Știm dintotdeauna să ne descurcăm cu ce avem, adică mai nimic. Crizele astea ne sunt chiar benefice pe termen lung, așa că nu văd o mare problemă în tot ce s-a întâmplat și urmează să se întâmple. Până la urmă… cât timp nu cad bombe, e ok,nu? Dincolo de inconvenientul de a sta pe bară o vreme și de a mai strânge un pic cureaua – ceea ce pentru unii era poate deja de dorit – cred că toată treaba asta se va dovedi a fi fost ceva necesar și benefic.

În ce fel crezi ca va transforma arta contextul pe care îl trăim?   

Măi… tot ce sper e ca arta să își regăsească vocea în plan social. Intrasem într-o zonă destul de confortabilă înainte de criza asta. Se cam instalase conformismul, și parcă lipsea o miză mai mare decât manifestarea propriilor trăiri. Acum avem o experiență comună, universală, la care ne putem raporta cu toții, iar asta poate fi o șansă pentru noi toți. Să vedem acum și cum o să o folosim…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × four =

%d bloggers like this: