Fără frică

Vrei să faci lumea asta un loc mai pe gustul tău pentru a te putea bucura de viață așa cum visezi? Păi fă în fiecare zi câte ceva care să o conducă în direcția pe care ți-o dorești. Promovează tu ceea ce ai vrea să fie promovat, îmbracă-te tu așa cum vrei să vezi lumea îmbrăcată, generează întâmplările și contextul necesar, numește fără frică nedreptățile pe care le întâlnești, vorbește așa cum ai vrea să auzi oamenii vorbind.

Există sigur și alții că tine; identifică-i, caută-i cu încredere și împreună veți fi mai puternici. Ai tehnologia și mijloacele necesare pentru a putea să faci toate astea, trebuie doar să nu te descurajeze drumul lung și anevoios pe care urmează să-l parcurgi. Nu trebuie să te sperie durata transformării și nici nu trebuie să-i lași pe alții să îți spună că nu se poate. Bine-nțeles că vei avea și momente în care ți se va părea totul degeaba, dar bucuriile pe care ți le va aduce această atitudine și acest fel de a aborda viața sunt infinit mai multe, mai intense și mai reale.

Încet și cu opoziția înverșunată a celor care sunt împotriva evoluției, așa s-a ajuns să te bucuri astăzi de libertăți inimaginabile acum câteva zeci de ani pentru majoritatea oamenilor de pe planetă. Evident că sunt încă foarte multe de înțeles și de făcut; mereu vor fi, dar satisfacția faptului că ai luat parte la schimbarea pe care ți-o doreai și că ajungi să vezi rezultate concrete nu lasă oboseala și neplăcerile să te copleșească.  

Nu trebuie să devii obsedat de ceea ce îți pui în gând să faci, nu trebuie să depui mai mult efort decât poți duce, nu este nevoie să apelezi la metode care să se întoarcă împotriva ta atunci când scopul tău este nobil. Odihnește-te suficient, nu mânca mai mult decât ai nevoie, dăruiește din ceea ce ai, nu face rău naturii. Învață să ierți ceea ce nu contează, pentru că de prea multe ori oamenii rămân prizonieri ani întregi – poate chiar toată viața – ai unor supărări a căror cauza nici măcar nu și-o amintesc.

Chiar dacă ai suferit și încă te doare, nu te oprește nimeni să fii așa cum vrei să pari. Mai știi expresia “prima zi din restul vieții tale”? Astăzi este. Curaj!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen + fourteen =

%d bloggers like this: